V obci nedaleko Prostějova nadále pokračují ve velkých opravách místních komunikací. Po delším čase ale končí jedna z etap, která vedla přes hlavní křižovatku. Místo nepřehledné komunikace zde už vyrostl rondel, který je ode dnešního dne průjezdný, stejně jako ulice Prostějovská a část cesty do obce. Nově se ale uzavře další část, po které už bude možné se z kruhového objezdu dostat do všech směrů.

„Etapa v Prostějovské ulici a vytvoření rondelu nám končí. Po hlavní cestě se tak už lidé dostanou z Určic směrem na Prostějov i opačně. Nově ale bude uzavřena cesta směrem od rondelu na Dětkovice, částečně tak bude uzavřena i cesta ke škole, kde zůstane jednosměrka. Tímto také prosím všechny rodiče, kteří nemusí vozit děti až do školy, aby tak nečinili. Usnadní to tyto práce,“ prozradil Večerníku starosta Petr Kouřil.

Díky otevření jedné části se ale vrací autobusy i na dvě tradiční zastávky v městečku a u staré hasičské zbrojnice. „Cesty už bylo potřeba udělat, vím, že je to pro nás všechny nepříjemné, ale musíme to ještě chvíli vydržet. Můžu navíc ubezpečit, že po dokončení prací bude vše bezpečnější a obec tímto nemálo prokoukne,“ doplnil starosta.

Zastávka u hřbitova zůstává nadále v I. ulici za hřištěm.