Že by to vandalství přece jen k něčemu bylo? V září se na silnici v Ohrozimské ulici objevily obří kosočtverce s nápisem TIR PL. Vzkaz očividně směřoval řidičům polských kamionů, kteří se po dříve méně frekventované ulici často proháněli, a to i kvůli tehdejší dvojnásobné uzavírce. Problémy s náklaďáky však v místě byly dlouhodobé, začaly hned po uzavření mostu v Mostkovicích. Po jeho opětovném otevření se v celé věci konečně podařilo najít kompromisní řešení.

Návrh zakázat průjezd kamionů Ohrozimskou ulicí padl na jednání plumlovského zastupitelstva. „Měla by se tam umístit dopravní značka omezující průjezd vozidel nad 3,5 tuny,“ uvedl tehdy někdejší starosta Adolf Sušeň, který sám v této ulici bydlí.

Následně vedení města požádalo o schůzku na odboru dopravy prostějovského magistrátu. „Výsledkem je nakonec kompromisní řešení, které nedávno vstoupilo v platnost. Jedná se o zákaz vjezdu kamionů nad 43 tun,“ potvrdila současná starostka Gabriela Jančíková.

Vedení města v souvislosti s provozem v Ohrozimské ulici už na jaře řešilo další problém. Tím bylo rozmístění značek zakazujících stání aut na silnici. Parkování na silnici přitom místní obyvatelé předtím hojně využívali. Prakticky tím blokovali celý jeden jízdní pruh. Radnice vše vyřešila pronájmem pozemku naproti tzv. tesárny, kde zřídila provizorní parkoviště. Od té doby lidé tuto možnost hojně využívají a podél silnice už jich stává minimum. „Nájemní smlouvu na tento pozemek máme do konce ledna, uvažovali jsme o jeho odkupu, ale zatím o tom nebylo rozhodnuto. Spíše to vypadá, že prodloužíme nájem,“ popsala aktuální stav v této záležitosti plumlovská starostka.