Minulé úterý 6. září proběhlo značení jízdních kol, koloběžek a kompenzačních pomůcek, které prostějovští strážníci uskutečnili na netradičním místě u kina Metro 70. Tuto službu mohou letos Prostějované využít ještě jednou, a to ve středu 14. září.

„Tentokrát jsme zvolili mobilní značení kol a dalších prostředků, při kterém není nutné objednávat se předem. Zájemci o tuto službu stačí vyčkat na místě, ale musí mít občanský průkaz, vhodné jsou i doklady o koupi jízdního kola nebo jiného dopravního prostředku. Kdo nemá doklad, vyplní na místě čestné prohlášení, jakým způsobům svůj dopravní prostředek získal,“ sdělil Petr Zapletal, vrchní inspektor Oddělení prevence Městské policie Prostějov. 

V úterý odpoledne strážníci před kinem Metro za příznivého počasí označili jízdní kola celkem 32 majitelům. „Mobilní značení pro veřejnost bude realizováno ještě jednou, a to ve středu 14. září v Kolářových sadech u hvězdárny. Čas pro případné zájemce bude opět stejný, tedy od 15.00 do 18.00 hodin,“ upozornil mluvčí prostějovských strážníků.