Během pátečního dne 23. září se nedaleko Sněhotic stala vážná dopravní nehoda, kdy řidič vozidla během jízdy po rovné komunikaci nezvládl řízení a čelně narazil do stromu. Jeho spolujezdcem přitom bylo desetiměsíční dítě! Oba následně převezl vrtulník do nemocnice, dítě zůstalo v péči lékařů na pozorování. Dle prvotních informací by se ale nemělo jednat o vážnější poranění.

„Řidič nezvládl řízení, když se s největší pravděpodobností patřičně nekoncentroval na jízdu a narazil do stromu. Naštěstí se nejednalo o nějakou závratnou rychlost, a když jsme přijeli na místo, otec i dítě už byli z auta venku. Oba byli v šoku a zmatení. Jelikož bylo u nehody takto malé dítě, tak jsme okamžitě volali záchranný vrtulník, i když batole nejevilo žádné známky vážnějšího poranění, ale v takovém případě člověk nedokáže odhadnout jeho zdravotní stav jako u starších osob. Oba tak byli předáni letecké zdravotní službě,“ prozradil exkluzivně Večerníku již ke druhému zásahu v rámci jednoho dne velitel brodeckých hasičů Marcel Žák.

I přes zničené vozidlo značky Škoda se nehoda nejspíš obešla bez vážnějšího poranění. „Otci nebylo v podstatě také nic, protože dobře zafungovaly airbagy. Náraz dostala pravá část vozidla, kde sedí spolujezdec. Dítě bylo také velmi dobře upoutáno v sedačce a zaplať pánbůh, že jsou v dnešní době autosedačky tak bezpečné a kvalitní. Náraz to ale byl velký a pozorování je u těchto případů standardní záležitostí,“ doplnil velitel.

Místní jednotka tak měla během uplynulého víkendu značně na pilno. „Byl to nejen v pátek opravdu náročný den, ale naštěstí se vše odehrálo bez vážnějších následků. Letos je těch neštěstí hodně, už evidujeme ke stovce zásahů,“ smutně konstatoval Žák.