Třikrát se podívej a pak jdi. Takové platí pravidlo při přecházení vozovky. Ne vždy se jím ale chodci řídí. A výsledkem jsou pak zbytečné srážky, při nichž přitom může jít o život. Jednu takovou po minulém čtvrtku vyšetřují i policisté v Prostějově. Ke srážce došlo v ulici Vápenice.

Zda může přejít bezpečně silnici, se 30. září u Městského divadla dostatečně nepřesvědčila mladá žena a v zamyšlení vstoupila do vozovky. Bohužel, právě ve chvíli, kdy tudy projíždělo auto. „Do vozovky vstoupila v době, kdy tudy projíždělo vozidlo Hyundai, a narazila do levého boku auta v oblasti zpětného zrcátka,“ popsala událost Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. „Po nárazu upadla na zem a naštěstí jen s lehčím zraněním skončila v nemocnici,“ dodala Zajícová.

Policie jako při každé nehodě zjišťovala, zda účastníci nehody předtím, než vyrazili do ulic Prostějova, nepožili alkohol. „Pití alkoholu u obou účastníků bylo vyloučeno dechovou zkouškou. Hmotná škoda nevznikla a nehoda je nadále v šetření,“ konstatovala Zajícová.