Ne vždy jsou motorkáři původci vážných dopravních nehod. Téměř pokaždé si z nich však odnáší vážná zranění. To platí i pro čtyřiačtyřicetiletého motocyklistu, který musel být letecky transportován z Mostkovic do olomoucké nemocnice. 

 

S respektováním dopravních značek má zjevně problém pětašedesátiletý řidič Opelu projíždějící minulou sobotu Mostkovicemi. Zdálo se mu, že účastníci silničního provozu jedoucí před ním a dodržující nejvyšší povolenou rychlost v uzavřené obci jede na jeho vkus příliš pomalu. Sešlápl tak plyn a navzdory zákazu předjíždění, vyznačenému uprostřed silnice souvislou bílou čárou, začal předjíždět. Vůbec si přitom nevšiml, že se v protisměru blíží motocyklista. Než si stačil uvědomit svou fatální chybu a hrubý přestupek, jezdce čelně doslova sestřelil ze silnice!

K vážné dopravní nehodě mezi osobním vozidlem a motocyklem policisté vyjížděli v sobotu 24. září po osmnácté hodině na Prostějovskou ulici v Mostkovicích. „Řidič Opelu nerespektoval plnou čáru a začal předjíždět jiné vozidlo. Přitom přehlédl protijedoucí motocykl, který jel směrem na Plumlov. Vzápětí se čelně srazil s čtyřiačtyřicetiletým motocyklistou. Ten při nehodě utrpěl zranění, se kterým byl letecky transportován do Fakultní nemocnice v Olomouci,“ potvrdil Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. 

Řidič vozidla nebyl pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky. U motocyklisty policisté nařídili odběr krve. Při nehodě vznikla škoda předběžně za 120 000 korun. „Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, za který viníkovi hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta nebo peněžitý trest,“ sdělil policejní mluvčí.