Koncem loňských prázdnin došlo v Olomoucké ulici v Držovicích k tragické nehodě, při níž zemřela devětašedesátiletá žena. Ženu jedoucí na motorce „sestřelili“ policisté v civilním služebním vozidle. Celou záležitostí se zabývala GIBS, která bezprostředně po nehodě upozornila, že bližší informace k tragické události sdělí až po konci vyšetřování a prověření všech okolností neštěstí. A tak se Večerník opakovaně na inspekci obrátil s celou řadou dotazů. Mnoho podrobností jsme se však nedozvěděli, jisté je jen to, že policisté vyšetřování nehody ukončili a nikdo nebyl potrestán.

Večerníku se po tragédii přihlásila celá řada svědků tragické nehody. „V tu chvíli byla v této ulici opravdu hustá doprava. Jela jsem v koloně aut asi ‚třicítkou‘. Už ve zpětném zrcátku jsem viděla bílou škodovku, která s blikajícím majáčkem na střeše předjížděla celou kolonu. Těsně před mým autem se policisté opět zařazovali do pravého jízdního pruhu, ale v tom srazili starší paní na motorce, která odbočovala z vedlejší ulice směrem k Prostějovu. Okamžitě jsem dupla na brzdy, ostatně jako všichni ostatní,“ zavolala do redakce žena, která si nepřála být jmenována. Večerník ale její identitu zná. „Zarazilo mě to, co se dělo potom. Od volantu z policejní bílé škodovky vystoupil muž v uniformě, z místa spolujezdce policistka. Oba ale v první chvíli přešli na protější chodník a komusi volali. Zajímal je víc telefon než zdravotní stav motorkářky! Šli k ní až ve chvíli, kdy jsme k nešťastnici běželi my další lidé, což trvalo asi minutu. Ta paní ještě chvilku žila, ale posléze jí nepomohla ani masáž srdce,“ popsala emotivní chvíle žena s tím, že policisté vyšetřující tuto smrtelnou nehodu si vzali její telefonní číslo. „Ani po týdnech od nehody mě ale nikdo nekontaktoval a nepozval k výslechu,“ podivovala se řidička.

S ročním odstupem jsme se obrátili na GIBS. Zajímalo nás, zda a s jakým výsledkem bylo vyšetřování tragické nehody ukončeno: „Případ dopravní nehody byl odložen, jelikož nebylo zjištěno, že by se policista dopustil trestného činu,“ reagovala stroze tisková mluvčí GIBS Ivana Nguyenová. Tak asi tak…  (mls)

Foto/36/martin: drzovice_drzovice_mls

Na místě pomáhala těžce zraněné paní celá řada svědků, podle nichž policisté nejprve telefonovali, teprve pak se zajímali o zdravotní stav ženy, která následně na místě zemřela. Foto: archiv Večerníku