Stále stejná smutná písnička. Tak by se dalo shrnout podnikání Kateřiny Koldové. Už koncem minulého roku se měli první nájemníci stěhovat do nových bytů projektu Vila domy Plumlov. Nic takového se však nestalo a zřejmě ani v budoucnu nestane. Žena, za kterou stojí až neuvěřitelná série nejrůznějších podvodů, už převedla společnost zaštiťující výstavbu bytového domu v areálu prostějovské Galy na tzv. bílého koně. Nyní se obdobně snaží zbavit podílu na projektu v Plumlově. Vzhledem ke své pověsti to však nebude mít vůbec snadné. Za Kateřinou Koldovou se totiž táhne opravdu obří STÍN MINULOSTI...

Jak Večerník již informoval, Kateřina Koldová z Kraliček má za sebou mnohem temnější minulost, než by si člověk vůbec dokázal představit. Mimo mnoha jiného se redakci ozvali lidé z Velké Bystřice, kteří jí už před 13 lety složili zálohu ve výši 80 00 korun. Dodnes však žádné byty nedostali, vráceny jim nebyly ani peníze. Ačkoliv o celé záležitosti natočila reportáž i Česká televize, věc zcela nepochopitelně vyzněla do ztracena…  

 

Nikdy není jednatelkou,

Domova se zbavila včas

Před sedmi lety se šestapadesátiletá Kateřina Koldová pustila do projektu Domova pro seniory v Bedihošti. Její společnost na něj od státu inkasovala dotaci pět milionů korun. Navzdory opakovaným slibům to vypadalo, že rozestavěný dům nikdy žádné nájemníky hostit nebude. Kateřině Koldové se jej však podařilo včas zbavit. Vše spadlo na nového majitele, který měl s dokončením zpackaného projektu obrovské problémy. Po letech odkladů se mu to díky velké pomoci obce Bedihošť podařilo a dům byl letos v létě zkolaudován.

Tím to ovšem zdaleka neskončilo. Už v březnu loňského roku jsme informovali o výstavbě rozlehlého bytového domu v průmyslovém areálu Galy Prostějov, za nímž stála právě Kateřina Koldová. Ještě předtím rozjela také projekt Vila domy Plumlov. Přestože od desítek zájemců již na byty vybrala stotisícové zálohy, vše nezadržitelně spěje k hořkému konci. Společnost Trifox reality stojící za výstavbou v Prostějově se jejímu jednateli ze Šumperska, který s Koldovou úzce spolupracoval, už letos v létě podařilo přepsat na nekontaktního jednatele. O něco obdobného se aktuálně Kateřina Koldová snaží také v případě projektu Vila domy Plumlov. „Paní Koldová nám tento projekt nabídla k odkupu. My jsme o této nabídce uvažovali, nicméně všichni z oboru nás od toho zrazovali. Pak jsme narazili na články ve Večerníku, a i na základě nich jsme zcela přehodnotili naše původní rozhodnutí. Neradi bychom se stali součástí možného podvodu,“ vyjádřil se pro Večerník zástupce jedné z developerských firem.

Přestože v Plumlově měl být dům dokončen již na konci uplynulého roku, donedávna celý projekt neměl kompletní stavební povolení. To se po vleklých problémech dle našich informací podařilo získat až letos v říjnu. Od něj je však k dokončené stavbě opravdu ještě hodně daleko.

Všechny projekty Kateřiny Koldové mají společné to, že sama jejich iniciátorka nikdy nevystupuje v roli jednatelky společnosti, která vše zaštiťuje. Přesto za ně ve velkém nese odpovědnost a vstupuje do jednání s případnými partnery či zákazníky.

Sama Koldová už s Večerníkem ohledně celé záležitosti odmítá komunikovat, v minulosti pouze připustila, že na v této věci provádí projekční práce, z její strany posléze následovaly verbální útoky a od určité doby nám již telefon nezvedá vůbec.