Tak se nám to vrací. Začátkem listopadu vedení Prostějova rozhodlo, že si za 750 tisíc korun nechá zpracovat studii na úpravu prostoru bývalého židovského hřbitova, který dnes funguje jako parčík před RG a ZŠ Otto Wichterleho. Na to zareagovali členové petičního výboru, který si přál zachování veřejnosti přístupného parku.

 

Zástupci petičního výboru jsou rozmrzelí z toho, že před rozhodnutím vedení města s nimi nikdo nejednal. „Obracejí se na nás občané dotčené lokality se žádostmi o naše vyjádření, vysvětlení či komentář, vyjadřují svoji nespokojenost s přijatým usnesením, s cenou za studii hrazenou městem a předkládají nám různé návrhy, jak by chtěli na danou situaci reagovat,“ konstatoval člen petičního výboru Aleš Michálek s tím, že zástupci výboru chtějí být nápomocni při hledání nekonfliktního řešení problematiky parku ve Studentské ulici. „Velice nás mrzí, že nepokračuje v práci komise, která byla v minulém volebním období k dané problematice zřízena. Podle nás je její obnova cestou, jak nalézt vyvážené řešení bez vyvolávání emocí mezi občany města a jak zabránit nedorozuměním plynoucím z nedostatečné informovanosti občanů,“ navrhl řešení celé situace Michálek.

Dle předchozího vyjádření vedení města parčík zůstane i po úpravách trvale přístupný veřejnosti, chodit se přes něj bude jen po vyznačených cestách.