Bilancováním zakončilo Turistické informační centrum Prostějov rok 2022, když uveřejnilo totiž některá čísla týkající se jeho činnosti a oblibu, jíž se těšila některá místa Prostějova. Příkladem je třeba radnice, na niž nabízí město každoročně prohlídky.

„Za letní turistickou sezónu, kdy během prázdnin vypomáhají studenti SOŠPO, si radnici a věž prohlédlo celkem 998 návštěvníků. Od měsíce září pak prohlídky radnice a věže zajišťují výhradně pracovnice turistického informačního centra,“ shrnula první náměstkyně prostějovského primátora Milada Sokolová (ODS spolu s nezávislými kandidáty města Prostějov).

Vzhledem k zájmu o prohlídky radniční věže i mimo turistickou sezónu je město rozšířilo pro neobjednané zájemce. Ti mají možnost v úterý od 13.00 hodin.

Prostějovské TIC se v měsíci říjnu 2022 zapojilo do Týdne turistických center, kdy zařízení navštívilo a drobný dárek si odneslo 56 lidí. Zároveň má ale instituce za sebou třeba i premiéru. „Prostřednictvím facebookového profilu se uskutečnila první výtvarná soutěž, při níž děti malovaly radnici. Soutěž výrazně zvýšila návštěvnost stránky a její dosah. Návštěvnost stránky za dobu trvání soutěže vzrostla o 153 procent, získali jsme 78 nových sledujících a dosah příspěvků se zvedl o 121 procent.  Dále prostřednictvím facebookového profilu TIC probíhaly ‚bleskové‘,“ uvádí Sokolová.

Centrum se může pochlubit i známkou spokojenosti, kdy se TIC dočkalo vysvědčení 1,54. Turistické centrum nabízí informace návštěvníkům města, přehled kulturních či sportovních akcí, propagační materiály, turistické známky nebo třeba informace o spojích. Zároveň nabízí službu Czech point, kterou loni využilo na tisíc lidí.