Tohle nemají řidiči rádi. Čas od času se ale stává, že na dálnici leží upadlá část pneumatiky nebo jiná součást vozidel. A pak na něco takového najet ve více než stokilometrové rychlosti, to je opravdu radost... A přesně něco takového se stalo minulé úterý ráno.

„V úterý 5. ledna před sedmou hodinou ranní jel třiačtyřicetiletý řidič s firemní dodávkou Mercedes-Benz po dálnici D46 směrem z Prostějova na Vyškov. Přibližně na 22,5 kilometru ležel v levém jízdním pruhu běhoun pneumatiky z nezjištěného vozidla a řidič Mercedesu střetu již nedokázal zabránit. Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo a výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 70 tisíc korun,“ sdělil k nehodě František Kořínek, tiskový mluvčí Policie ČR, územního odboru Prostějov.

Alkohol u řidiče policisté na místě vyloučili provedenou dechovou zkouškou. „Přesné okolnosti nehody i totožnost vozidla, ze kterého se běhoun pneumatiky uvolnil, jsou předmětem dalšího policejního šetření,“ dodal mluvčí prostějovské policie František Kořínek.