Nepochybně platí, že zdravý člověk má spoustu přání, zatímco ten nemocný pouze jedno... Třicetiletá paní Zuzana z Plumlova byla normální mladá žena, která ráda sportovala, cestovala, pečovala o své malé synovce, snažila se žít naplno a rozdávat lásku ostatním.

S přítelem začali stavět vysněný domeček, plánovali svatbu a chtěli založit rodinu. Cesta za tímto snem se však zásadním způsobem zkomplikovala 24. července 2020, kdy mladá žena zkolabovala. Diagnóza zněla hrozivě: zhoubný nádor v hýždi pronikající do mozku, plic a kostí. Zuzana se však nevzdala, řadu věcí přehodnotila a pustila se do boje o svůj vlastní život. Dlouhotrvající léčba ji však vyčerpává nejen fyzicky, ale i finančně. Proto se její sestra Pavla rozhodla požádat veřejnost o podporu. Lidé mohou dary posílat na webové platformě Donio, konkrétně na adrese www.donio.cz/zuzi-my-verime.

 

Kolaps mladé a aktivní slečny přišel zcela nečekaně. „Nemohla se postavit na nohy, přestala cítit levou polovinu těla a myslela si, že jde o mozkovou příhodu. Po několika vyšetřeních si s přítelem vyslechli tu nejhorší zprávu v životě. Když se lékařky zeptala, zda umře, ta jí neodpověděla, jen sklopila hlavu,“ zavzpomínala Zuzanina sestra Pavla, která stejně jako ona pochází z Plumlova. První konzultace s onkology se nesly v pochmurném duchu. „Na otázku, zda má naději na uzdravení, jí bylo lékařkou řečeno: „Budu ráda, když se tady za půl roku potkáme,“ popsala žena, která sama pracuje ve zdravotnictví, a tak si dokázala představit, čím vším si její sestra bude muset projít. 

Změnila jídelníček

Zuzana to ale nevzdala a začala naplno svůj boj o život, kdy naprosto změnila svůj jídelníček, začala si zjišťovat, které bylinky, a především alternativní doplňky stravy jsou pro ni nejvhodnější. I díky tomu s nemocí bojuje už přes dva a půl roku. „Za tuto dobu si prošla ozařováním mozku, podstoupila chemoterapie a ozařování kyčle. Následovala bioléčba, která však byla loni na jaře z důvodu progrese nemoci ukončena,“ prozradila paní Pavla s tím, že aktuálně se léčba omezila na injekce, které mají zabránit patologické zlomenině. „Bohužel se jedná o vzácný typ nádoru, na který není dostatečně vyvinutá léčba. Kvůli zhoršujícímu se stavu by ji opět měl čekat cyklus chemoterapií, nic jiného jí bohužel v současné době lékaři nabídnout nemohou,“ posteskla si.

Má problémy s pohybem

Mladá žena je nyní odkázaná na pomoc ostatních, chodí o dvou francouzských holích a na větší vzdálenosti musí používat vozík, často jí dělá problém i pohyb po vlastní domácnosti kvůli potížím s dechem. „Po celou dobu se snažíme najít cestu k uzdravení. Zuza užívá finančně nákladné doplňky stravy, jako je například chlorella s ječmenem, CBD kapky, léčivé přípravky, vitamíny, homeopatika, které mají pozitivní vliv na zlepšení nebo alespoň udržení kvality jejího života, zlepšení funkce imunitního systému a pomáhají jí v boji s touto záludnou nemocí. V nejbližší době se chystá navštívit kliniku, která se zaměřuje na onkologické pacienty, pomáhá těm, kterým přestala fungovat standardní onkologická léčba, využívá moderní léčebné postupy v onkologii včetně unikátní protinádorové vakcíny, viroterapie a terapie pomocí vitamínů. Vše na klinice by si Zuzana musela hradit z vlastních finančních prostředků,“ vysvětlila zdravotnice aktuální výhled.

Rostoucí náklady

Problém ovšem začíná být s financováním. Paní Zuzana je v invalidním důchodu, zároveň s manželem splácí hypotéku a výdaje na vše rostou. „Za této situace si nemůže nadále dovolit výše uvedené doplňky a zdravý životní styl, který jí pomáhá překonávat útrapy této nemoci a nepříznivé vlivy chemoterapií a dalších léčebných procesů na organismus. Proto prosíme o finanční pomoc, která by jí velice pomohla ke zkvalitnění jejího života a podpořila ji v dalším boji s touto zákeřnou nemocí,“ uzavřela obětavá sestra s tím, že za veškeré finanční dary rodina předem moc děkuje. „Věříme, že vše, co děláme, povede k těm nejlepším výsledkům pro Zuzančino zdraví,“ uzavřela.