Scéna jako z hororu se odehrála na jednom z prostějovských sídlišť. Ve druhém poschodí paneláku stála na parapetu v okně malá holčička, která na kolemjdoucí volala, že je sama doma.

Zdemolovaný byt a v něm samotné dítě. V dopoledních hodinách předminulé soboty 18. března se na linku 156 obrátil muž s tím, že v okně jednoho z panelových domů v Prostějově a jeho druhém patře stojí na parapetu malá holčička, která mu řekla, že je sama doma. Na místo byla ihned vyslána hlídka Městské policie Prostějov. Strážníci událost potvrdili.

„Jelikož hrozilo, že dívenka každou chvíli z okna vypadne, museli přivolaní strážníci jednat velmi rychle,“ uvedla Tereza Greplová, vedoucí skupiny prevence kriminality Městské policie Prostějov.

Zatímco jeden z mužů zákona komunikoval s holčičkou skrze vchodové dveře, druhý se přes balkon sousedního bytu dostal k holčičce a bezpečně ji z parapetu sundal. Jelikož se strážníkovi nepodařilo uvnitř bytu nalézt klíče od vchodových dveří, museli být na místo přivoláni hasiči, kterým se povedlo otevřít dveře bez poškození. „Po vstoupení do bytu bylo zjištěno, že vchodové dveře jsou uzamčené a uvnitř se nenachází žádná jiná osoba,“ prozradila Greplová s tím, že v bytě byl značný nepořádek. „Dítě uvedlo, že bývá samo doma velmi často a má hlad,“ přidala vedoucí skupiny prevence kriminality Městské policie Prostějov.

Matku holčičky se strážníkům kontaktovat nepodařilo, a tak byla o celé situaci informována pracovnice OSPODu, která se po telefonické domluvě dostavila na služebnu městské policie, kde byla převezena i dívenka. „Ve spolupráci s ní se podařilo strážníkům kontaktovat dívenčinu babičku žijící v obci nedaleko Prostějova. Hlídka za asistence sociální pracovnice dítě převezla a na přechodnou dobu předala do péče babičce,“ konstatovala Tereza Greplová.

Kromě OSPODu se bude případem zabývat i Policie ČR, protože matka dívenky je podezřelá hned z několika trestných činů, kterých se vůči své dceři dopustila.