Téma jižní části centra města řeší na svých jednáních prostějovští zastupitelé a zastupitelky pravidelně. Nejčastěji je předmětem zájmu budoucnost Společenského domu. Tentokrát ale bylo na stole téma dalšího vývoje kolem parkovacích ploch v ulici Komenského, na místě někdejší sodovkárny.

 

V současnosti je zde místo k parkování pro stovky aut a je to jediná větší neplacená plocha pro parkování ve vnitřním okruhu města. To by se ale v budoucnu mohlo změnit. „Jsou dvě varianty. Existuje záměr prodeje, přičemž by na místě soukromý investor vybudoval parkovací dům,“ uvedl náměstek primátora Jiří Pospíšil (PéVéčko). Následně doplnil i druhou variantu. „Pokud se nenajde investor, prostor necháme upravit a vzniklo by placené parkoviště,“ prozradil. Rozhodnuto v úterý 18. dubna nebylo ani tak, ani tak.

V centru Prostějova je parkování trvalý problém. V této souvislosti se už více než deset let mluví právě o vzniku parkovacího domu v Komenského ulici. Před několika lety nechalo město vybudovat nové parkoviště ve Wolkerově ulici. Aktuálně se magistrát zabývá výstavbou parkovacího domu v ulici Újezd.