Zemědělci jsou v plné jarní polní, jejich přípravy ale ztěžují někteří řidiči. I na Prostějovsku se totiž majitelé orné půdy setkávají s tím, že jim na pole vjíždějí řidiči čtyřkolek nebo motocyklů. A rozjíždí jim tak ornici. Na problém nedávno upozornil jeden zemědělec na Facebooku. Jak se přitom následně zjistilo, nejde o ojedinělý případ.

 

 

„V letošním roce máme oznámený jeden případ, který se stal na Plumlovsku. Mladý osmnáctiletý řidič osobního vozidla jezdil a driftoval po zasněženém travnatém poli v majetku obce Ohrozim,“ uvedla Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. „Vzhledem k tomu, že škoda nepřesáhla deset tisíc korun a byla odhadnuta na čtyři tisíce, byl tento skutek kvalifikován jako přestupek. Stejně by byly kvalifikovány i jiné případy,“ dodala mluvčí.

O případu pohovořil také starosta Ohrozimi Michal Lukeš. „Setkali jsme se s tím v zimě. Řidič pojezdil louku nad obcí směrem na Vícov. Dokonce se ho podařilo chytit. Naštěstí byl jeden občan u toho, zavolal policii a ta ihned přijela,“ ocenil starosta.