S vozem pro koně zapřaženým za luxusní dodávku se v pátek 12. května krátce po poledni řítil od Vyškova k Prostějovu dvaadvacetiletý cizinec. Nečekaje na dálnici nějaké komplikace měl velmi těžkou nohu na plynovém pedálu. Jenž v úseku D46 těsně před sjezdem do města pak nedokázal včas dobrzdit a narazil do tvořící se kolony vozidel. Co přesně se stalo?

S velkou dopravní komplikací se museli uplynulý pátek potýkat účastníci silničního provozu na Prostějovsku. Hromadná nehoda čtyř vozidel totiž po poledni uzavřela dálnici D46 na 22,5 kilometru u Žešova ve směru od Vyškova. Úsek na Prostějov byl zablokovaný, policisté odkláněli dopravu z dálnice již na jedenadvacátém kilometru na exit Prostějov-jih. Opačný směr z Prostějova na Vyškov byl průjezdný. Při samotné havárii došlo ke zranění jedné osoby, která byla letecky transportována do olomoucké nemocnice.

Podle prvotních informací 22letý řidič (cizinec) dodávkového vozidla s přívěsem pro koně před místním zúžením nepřizpůsobil rychlost jízdy a narazil do tvořící se kolony vozidel ve směru na Prostějov. „Mladý muž ze zahraničí při srážce utrpěl zranění, se kterým byl letecky transportován do Fakultní nemocnice Olomouc,“ potvrdil Večerníku Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. „Zbývající tři řidiči zraněni nebyli a nebyli ani pod vlivem alkoholu. Zda-li byl, nebo nebyl pod vlivem alkoholu zraněný řidič, zjistíme až z výsledku jeho krve,“ přidal.

Kvůli nehodě byla dálnice od Vyškova k Prostějovu uzavřena něco přes hodinu. „Krátce před čtrnáctou hodinou byla dálnice u Prostějova po dopravní nehodě plně zprovozněna. Na místě se ve směru na Prostějov přesto stále tvořila kolona, která byla důsledkem zúžení komunikace kvůli probíhajícím stavebním pracím,“ dodal policejní mluvčí a milovníkům zvířat vzkázal, že cizinec ve vozíku na koně žádná zvířata nepřevážel, tudíž žádnému zvířeti nebyla způsobena újma.