Ze zákazu řízení motorových vozidel a užívání návykových látek před jízdou si evidentně nic nedělá osmadvacetiletý mladík z Prostějovska. Je navíc tak drzý, že se ve čtvrtek 25. května odpoledne nechal chytit policejní hlídkou hned dvakrát během dvou hodin.

Poprvé ho stavěli prostějovští policisté v Konici kolem půl třetí odpoledne. Řidič zavdal důvod k zastavení tím, že nebyl připoután bezpečnostním pásem a na zadních sedačkách seděla bez připoutání či bez použití autosedačky nezletilá osoba. „Policisté při kontrole řidiče zjistili, že má roční zákaz řízení všech motorových vozidel platný do dubna 2024. Dechovou zkoušku na alkohol měl negativní, ovšem pozitivní mu vyšel test na jiné návykové látky, konkrétně pervitin,“ prozradil Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. „Motorista hlídce sdělil, že zhruba přede dvěma týdny užil amfetamin. Lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu se ovšem odmítl podrobit,“ doplnil

Muži zákona mu další jízdu zakázali, ovšem mladý muž si z toho příliš těžkou hlavu nedělal. Za necelé dvě hodiny ho v Konici, tentokrát místní policisté stavěli znovu. A opět chlapíkovi vyšel pozitivní test na drogy. „Mimo dopravních přestupků je tak muž podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a hrozí mu trest odnětí svobody až na dva roky,“ konstatoval policejní mluvčí.