Statutární město Prostějov se rozhodlo pro opětovné využití unikátního a osvědčeného transakčního systému Corrency k podpoře svých občanů. Do projektu pro místní děti ve věku 0-15 let bude investováno 3,5 milionu korun. Radnice tak podpoří volnočasové aktivity, kroužky, nákupy potřeb pro děti a zároveň tak bude stimulovat i lokální ekonomiku.

"Díky tomuto projektu můžeme přímo podpořit naše děti a zároveň posílit místní ekonomiku," uvádí primátor statutárního města Prostějov František Jura a dodává: "Cílem je umožnit našim dětem, aby se mohly věnovat zdravému pohybu, a to za nižší náklady pro naše občany. Navíc tímto způsobem podporujeme i místní podnikatele, kteří poskytují relevantní služby."

Projekt je určen pro všechny děti ve věku 0-15 let s trvalým pobytem v Prostějově. Prvních 3 500 dětí obdrží každé prostřednictvím svého zákonného zástupce 1000 Kč. Podpora bude poskytnuta v elektronických correntech, které budou moci občané využít u místních obchodníků, kteří se bezplatně zaregistrují do programu.

Registrace začínají 1. července 2023 a budou uzavřeny na konci měsíce. Projekt bude probíhat ve dvou etapách, prvních 500 Kč dostanou děti 1. srpna 2023, kdy budou spuštěny transakce. Druhá etapa a druhých 500 Kč dostanou zaregistrovaní rodiče 1. září a jejich platnost skončí na konci září 2023. Registrace jsou možné na prostejovdeti.corrency.cz 

Spolupráce s projektem Corrency je výhodná nejen kvůli jednoduchosti systému, ale také proto, že umožňuje cílenou podporu konkrétním skupinám občanů statutárního města.

"S pomocí Corrency můžeme převést podporu od města přímo k jejich občanům a podnikatelům v reálném čase a digitální podobě," vysvětluje CEO společnosti Corrency Petr Stuchlík"Tento přístup umožňuje občanům rozhodnout, koho chtějí svým darem od města podpořit. Toto je zvláště užitečné pro rodiny s dětmi, které potřebují například doučování nebo nakoupit školní potřeby pro prvňáky,“ doplňuje Petr Stuchlík.

Do systému Corrency podporujícího zvýšení kvality života občanů a lokální ekonomiky se už úspěšně zapojila řada měst a obcí, například Praha 1, Jeseník, Ostrava-Poruba nebo Kyjov.