Byly to bezesporu okamžiky hrůzy a pro samu sebevražedkyni zřejmě minuty zatemnění mysli. Nebo snad promyšlený čin? To už se nikdy nedozvíme...

Třicetiletá žena uplynulý pátek těsně po poledni vzala do náruče svoji dvouletou dceru, o dva roky starší sestru chytila za ruku a bezostyšně s nimi skočila do propasti Macocha na Blanensku. Večerník o víkendu zjistil jejich identitu. Je to hrozné, žena totiž byla z Prostějovska a společně s manželem žila v obci v jižní části regionu! Inkriminovaná vesnice, kterou s ohledem na malé děti a rodinu nebudeme konkrétně identifikovat, se ale záhy stala rájem spekulací a domněnek, sociální sítě „ožily“...      

 

K těžko pochopitelné tragédii došlo v pátek 30. června těsně po poledni. „Vyšetřujeme úmrtí dospělé a dvou nezletilých osob. Vzhledem k citlivosti případu nebudeme zveřejňovat podrobnější informace,“ sdělil médiím po sebevražedném skoku do 138 metrů hluboké propasti Pavel Šváb, mluvčí Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje.

Lidé z celé republiky mohli ještě během pátku a soboty hltat další novinky o tomto otřesném případu. Mladou ženu s oběma holčičkami v náručí zahlédli hosté i personál nedaleké výletní chaty. „Žena seděla s dětmi asi půl hodiny před stánkem, z kočárku vyndala malé dítě a chovala ho. Pak tady nechala kočárek a šla na Horní můstek. Pak i s dětmi skočila do té hloubky, je to hrozné,“ svěřila se deníku Blesk jedna z návštěvnic. „Z chaty vyběhl i číšník a křičel na paní, aby to nedělala. Pozdě... Pak zazněl dámský výkřik a další holčičí pláč,“ přidala žena, která se rovněž pohybovala nedaleko místa tragédie.

Dle dalších dostupných svědků bylo menší dítě v náruči bezradné ženy ochromené, ostatně holčička měla teprve dva roky, zatímco čtyřleté děvče, kterou maminka držela za ruku, křičelo...

„Vyslali jsme dva lékařské týmy a vrtulník. Nebylo už komu pomoci... Tři lidé již byli bez známek života,“ uvedla mluvčí záchranky Michaela Bothová.

Policisté na parkovišti nedaleko propasti Macocha zapečetili osobní auto s registrační značkou Moravskoslezského kraje, kterým nešťastnice i s dětmi k propasti přijela. Média spekulovala, že tedy zřejmě šlo o ženu z Ostravy. Jenže Večerník se během uplynulého víkendu dozvěděl, že zřejmě třicetiletá matka, dvě dětí (4 a 2 roky) i její manžel žili doteď pospolu jako na první pohled pohodová rodina v nejmenované obci na Prostějovsku! Muž je fotbalovým hráčem místního týmu.

Bližší indicie známe, ale vzhledem k citlivosti události včetně úmrtí nezletilých dětí i dalším okolnostem jsme se rozhodli podrobnosti nezveřejňovat.

Přesto. Proč se ovšem třicetiletá M. T. rozhodla k sebevraždě, a navíc k tomu vzala na onen svět i své dvě malé dcerky, známo dosud není. „Těžko říci, každopádně detaily nešťastné události musí objasnit policie,“ pronesl Bleskem oslovený psycholog. „Motiv této nešťastné události tušíme, ale v tuto chvíli je stále předmětem vyšetřování,“ konstatoval mluvčí krajské policie. „Jde o citlivé téma s ohledem na nezletilé, proto nebudeme událost dál komentovat,“ řekl v sobotu Blesku Pavel Šváb. 

 

Policisté zapečetili auto, kterým nešťastnice na místo tragédie přijela. Po tragické události zůstal na místě jen opuštěný kočárek… 2x foto: internet

 

 

Více čtěte v tištěném vydání prostějovského Večerníku,které vyšlo v pondělí 3.července