Nelegální muslimští migranti už se dostali i na práh Prostějova. Uplynulý pátek těsně před hranicí našeho regionu zadrželi policisté rumunský kamion, v němž se ukrývalo šest snědých běženců z Afghánistánu!

 

„Dávali jsme si na benzince mezi Vyškovem a Prostějovem kafe, když vidíme, jak policajti zastavují kamion a jak na něj hned naběhli těžkooděnci se samopaly. Pak už z něj tahali jednoho migranta za druhým,“ zavolal do redakce Večerníku zážitek z pátečního dopoledne řidič automobilu z Prostějovska.

Je pátek 22. ledna, něco málo před dvanáctou hodinou a rumunský kamion míří od Vyškova na Prostějov. Na jeho palubě je ale neobyčejný náklad. Jak se záhy ukázalo, v plastových rourách, které převážel, se ukrývali nelegální migranti! Ještě zajímavější je, že policii na obchod s lidským masem upozornil sám řidič, který pojal podezření, že mu někde do nákladního prostoru vnikli. Hlídka následně z kamionu vytáhla šest cizinců.

„Nikdo z nich neměl doklady, ale pravděpodobně pochází z Afghánistánu. Policisté nyní zjišťují, jak a kde se do kamionu, který k nám přijel ze Slovenska, dostali a jakou roli v případě sehrál jeho řidič,“ uvedl David Chaloupka, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie ČR Jihomoravského kraje.

Policisté nyní zjišťují, odkud a kam muslimové cestovali. Po zadokumentování by měli být vyhoštěni.

„Je to docela děsivé, že se to děje člověku prakticky za humny. Doteď jsme o tom jen četli nebo to vídali ve zprávách a to se to ještě oficiální politické kruhy a média snažily nějak zpochybňovat. Teď to ale člověk viděl na vlastní oči a přiznám se, je mi z toho zle,“ prozradil prostějovský řidič, který na celý případ redakci Večerníku upozornil.