Tak se to blíží. Zhruba před rokem Večerník informoval o tom, že v Prostějově bude od školního roku 2023-2024 působit nová základní škola. Za institutem stojí společnost Svět vzdělání, která se zaměřuje na rozšířenou výuku angličtiny, matematiky a logiky. Nyní už je jasné, že půjde o Základní školu Q, jež v září otevře v prostorách v Komenského ulici, kde v současnosti působí SŠ automobilní.

Koncept soukromých tříd Světa vzdělání byl poprvé zaveden v roce 2012 na ZŠ Jana Železného v Prostějově. Na této škole však pomalu končí. „Od nástupu nového ředitele, který chce školu profilovat vyloženě sportovně, na ní již nové ročníky neotevíráme. V nastávajícím školním roce tam tedy doběhne poslední třída. Přesunuli jsme se na ZŠ Dr. Horáka, kde v současnosti fungují naše tři ročníky: první, druhá a třetí třída, od září k nim přibude také čtvrtá,“ objasnil zakladatel a ředitel Světa vzdělání Tomáš Blumenstein.

Co s tím však má společného nová základní škola? „V Základní škole Q v září otevřeme první třídu. Výuka na ní bude od počátku bilingvní s ještě větším důrazem na práci s moderními technologiemi již od první třídy,“ vysvětlil Blumenstein a dodal, že do budoucna chce tým Světa vzdělání v Prostějově v každém ročníku základní školy provozovat jednu třídu na ZŠ Dr. Horáka a druhou třídu na ZŠ Q v Komenského ulici. „Aktuálně máme přihlášeno jedenáct prvňáčků, v roce 2028 bychom se chtěli přizpůsobit kapacitě školy, která je sto žáků,“ nastínil své plány Tomáš Blumenstein.