Den 2. října 2023 se nesl pro vrahovické hasiče ve slavnostním duchu. Z rukou primátora jim byla do užívání předána zcela nová automobilová stříkačka CAS 20 na podvozku Scania. Účelová požární nástavba je výrobkem firmy Kobit ze Slatiňan.

 

Vozidlo svou koncepcí, zpracováním a bezpečnostními prvky odpovídá i těm nejvyšším nárokům, které jsou dnes na hasičské automobily kladeny. V nástavbě je umístěna nádrž na 4.000 litrů vody, 240 litrů pěnidla a vybavení pro pomoc u co nejširší škály zásahů. Počínaje požáry, přes technické pomoci a konče třeba dopravními nehodami.

Slavnostního předávání před prostějovskou radnicí se za město Prostějov zúčastnili také náměstkové Jiří Rozehnal, Jiří Pospíšil, Miloš Sklenka a náměstkyně Marcela Župková.

Financování vozidla probíhalo vícezdrojově. Z celkové ceny 8.548.650 Kč se naše město podílelo částkou 5.748.650 Kč, prostřednictvím Generálního ředitelství hasičského záchranného sboru byla poskytnuta dotace 2.500.000 Kč. Z Olomouckého kraje byla získána dotace ve výši 300.000 Kč.

Po rekonstrukci hasičské zbrojnice je to další významná investiční akce, kterou město Prostějov podpořilo vrahovické hasiče. Zároveň to může být i pozvánka pro zájemce, kteří by právě s touto moderní technikou chtěli pracovat. Vrahovická jednotka do svých řad aktuálně hledá nové členy. Vítán je každý, kdo má chuť pomáhat a učit se novým dovednostem.