Fenomenální akce, která ve svém oboru zřejmě nemá konkurenci. Máme na mysli obor, jehož smyslem je přiblížit zástupcům nejmladší generace veškeré možnosti jejich dalšího vzdělání i pracovních profesí. Burza práce a vzdělávání, která se minulé úterý uskutečnila v prostorách Společenského domu v Prostějově, nabídla také dospělým lidem veškerý informační servis o trhu práce na Prostějovsku. A nejen to. Mladým i dospělým pak představitelé škol, učilišť, firem a dalších podnikatelských subjektů předvedli i praktické ukázky ze své činnosti.

A byly to ukázky koncipované tak, aby návštěvníci získali dokonalý přehled a mohli se případně rozhodnout o své budoucnosti. Pracovní i životní.

Úterní Burzy práce a vzdělávání se účastnilo osmatřicet firem a na dvacet škol nebo učilišť. „Osobně jsem velice ráda, že se po dvouleté covidové krizi opět můžeme této akci věnovat naplno a zájemcům o vzdělání nebo zaměstnání nabídnout to nejlepší, co v prostějovském regionu i jeho okolí aktuálně je,“ podotkla před Večerníkem Helena Chalánková, ředitelka Okresní hospodářské komory v Prostějově, která společně s Úřadem práce ČR tuto akci pořádala.

Stánků bylo ve všech sálech Společenského domu tolik, že například představitelé Policie ČR, Městské policie Prostějov a Armády ČR museli svá stanoviště rozbít na chodbě před velkým sálem. Další školy nebo učiliště se pak návštěvníkům představily v přízemí hned za vstupem do „Kaska“. „Na co nejúčelnějším rozmístění stánků různých firem, organizací nebo škol a učilišť jsme si dali záležet, a že to nebylo jednoduché. Možná budeme příští rok potřebovat ještě větší prostory,“ usmívala se spokojeně Chalánková.

Úderem deváté hodiny dopolední byly do Společenského domu vpuštěny davy lidí nejrůznějšího věku. Převládala mladá generace, ovšem i starší ročníky se přišly podívat, zda by se nedozvěděly něco o výhodném zaměstnání. Letošní Burzu práce a vzdělávání navštívilo podle odhadů přes dva tisíce lidí. „Letošní akce byla vůbec nejúspěšnější za dobu trvání své existence. Vedle excelentně připravených a velmi zajímavých stánků a venkovních expozic vystavovatelů nás velmi potěšil rekordní počet návštěvníků, a to jak z řad studentů, tak z řad široké veřejnosti. Burza byla úspěšným završením předcházejících příprav, vyústěním komunikace mezi Úřadem práce ČR, zaměstnavateli, školami a dalšími organizacemi, které se na ní podílely,“ oddechla si spokojeně Věra Crhanová, ředitelka Kontaktního pracoviště Úřadu práce Prostějov.

S dvojicí hlavních organizátorek má Večerník připraven do příštího vydání exkluzivní rozhovory.

 

Podrobnou reportáž a další zajímavosti z 6. ročníku akce BURZA PRÁCE a VZDĚLÁNÍ najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vyšel v pondělí 2. října