Prostějovský magistrát naplánoval novou podobu hřiště v areálu Základní školy v Melantrichově ulici již v loňském roce. Sestává se z rekonstrukce stávající travnaté plochy, běžeckého oválu i doskočiště, vznikne nové víceúčelové hřiště včetně oplocení a zpevněné plochy pod stávajícími venkovními stoly na stolní tenis, novinkou bude stůl na stále populárnější tegball.

Naopak dochází k demolici stávajícího hokejbalového hřiště. První etapa prací byla zahájena minulé úterý 26. září.

 „Nový atletický ovál bude proveden na místě stávajícího, nevyhovujícího atletického oválu (250 m). Jeho součástí bude hřiště pro malou kopanou, sportoviště pro skok do dálky, hodu míčem a vrh koulí. Dále bude provedena úprava a výsadba nové zeleně. Nové víceúčelové hřiště vznikne místo stávajícího, nevyhovujícího hokejbalového hřiště,“ objasnil záměry náměstek prostějovského primátora Jiří Rozehnal s tím, že součástí budou zpevněné pochozí plochy, instalace mobiliáře a výměna areálového osvětlení. „Dále bude provedena úprava a kácení dřevin. Stávající prostor pro volný čas a hru stolního tenisu bude zrekonstruován, provedena bude nová zpevněná plocha z EPDM povrchu, která bude doplněna o nové herní vybavení. Stávající oplocení bude nahrazeno novým a doplněno o záchytné sítě ve vymezených úsecích. Součástí tohoto objektu je i realizace vybraných vstupních branek a vjezdové brány na stávajících místech,“ popsal náměstek primátora.

Výběrové řízení probíhalo v červenci a srpnu 2023. Nejvýhodnější nabídku předložila společnost Sportovní hřiště ze Zlína, byla podepsána smlouva o dílo. Nabídnutá cena byla ve výši 7 106 940 korun. Na spolufinancování realizace této akce byla podána žádost o dotaci z prostředků Olomouckého kraje ve výši 1 mil. korun, která byla získána. V rozpočtu města na rok 2023 jsou na stavbu vyčleněny finanční prostředky ve výši 8 milionů korun.