Zřejmě vysoká rychlost a také mladická nezkušenost. To vše asi stálo za nehodou teprve šestnáctiletého motorkáře, který nezvládl zatáčku u Měrovic a se svým strojem skončil na čerstvě pooraném poli. Příliš silný byl stroj značky Honda na mladého motorkáře (16) z Prostějovska

. V pravotočivé zatáčce mezi Měrovicemi nad Hanou a Dlouhou Vsí nezvládl řízení a vyjel ze silnice na čerstvě zorané pole. Následoval pád, který mladík nedokázal koordinovat a nepříjemně se pak při něm „pocuchal“. Vážně „zraněna“ byla také jeho „honda“, škodu na ní znalci odhadli na 30 000 korun.

„Ve středu 4. října odpoledne nezvládl šestnáctiletý mladík jízdu na motocyklu značky Honda mezi obcemi Měrovice nad Hanou ve směru na Dlouhou Ves. V táhlé pravotočivé zatáčce vyjel vlevo mimo silnici a havaroval na zoraném poli. Mladík se zranil a sanitním vozem byl převezen do kroměřížské nemocnice,“ popsala karambol mladého motorkáře i s jeho následky Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Dopravní policisté nyní prověřují, co stálo za nehodou. „Že by mladík řídil pod vlivem alkoholu, vyloučila dechová zkouška,“ prozradila Zajícová.