Bude univerzální, ojedinělá a v regionu první. Asfaltová pumptracková dráha, kterou hodlají zdejší otevřít ještě letos, bude po Litovli teprve druhá v Olomouckém kraji. Díky asfaltu bude vhodná pro cyklisty, ale i skateboardisty, bruslaře nebo koloběžkáře. Celé sportoviště nesoucí název Trilobit ještě doplní skillcentrum s balančními prvky pro jízdní kola.

 

O venkovní pumptrackové dráze začalo obecní zastupitelstvo s místní TJ Sokol jednat v loňském roce. Nyní se stavba poblíž sokolovny chýlí ke konci. „Pumptrack je nový typ zábavného sportoviště pro širokou veřejnost, kdy přesně tvarované vlny a klopené zatáčky umožňují při správných pohybech těla jízdu na kole bez šlapání. Asfaltový pumptrack je určen i pro skateboard, longboard, in-line brusle a koloběžky. Při tvorbě návrhu jsme kladli důraz na bezpečnost, pumptrack je tak vhodný pro každého bez rozdílu věku," vysvětlil místostarosta Čelechovic na Hané Vít Buriánek.

V našem regionu jsou pumtrackové dráhy většinou bez asfaltu, v Prostějově hned dvě. Asfaltový povrch přitom zaručuje univerzálnost a daleko širší využití.

Skillcentrum s balančními prvky pro jízdní kola cyklistům umožní zdokonalovat zručnost a obratnost.

Na dráze nyní probíhají dokončovací práce, otevřít chtějí Čelechovičtí podle kolaudace, pravděpodobně koncem října letošního roku. Místní věří, že sportoviště budou využívat nejen zdejší děti, ale i zájemci z okolních obcí a Prostějova.

Pokud bude mezi mládeží zájem, v budoucnosti by mohlo dojít k dalšímu rozšíření centra.