Lesní bar „U nás na Pohodlí“ má spoustu sympatizantů. Ale občas se najdou i pořádní škůdci. A řeč rozhodně není o nějakém obtížném hmyzu, ale o lidech, kteří se chovají ještě výrazně hůře. Právě ti v něm nedávno řádili. Vybrali přitom nejen ledničku, ale i pokladničku a nechali za sebou pořádný nepořádek. Majitel uvažuje, že v místě nechá namontovat kamery, pokud nepomohou, hrozí i uzavření baru.

Lesní bar na Pohodlí se nachází u silnice zhruba v polovině cesty mezi Holubicemi a Sečí. Lidé si pod korunami stromů mohou natočit pivo, dát sodovku a v ledničce najdou mimo jiné i špekáčky. Samozřejmostí je, že za vše by měli řádně zaplatit. Přestože většina tak činí, najdou se mezi nimi individua, která nejenže nezaplatí, ale naopak vše vykradou. Právě taková se tu objevila v prvním říjnovém týdnu. A nebylo to poprvé!

„Někteří naši návštěvníci si lesní bar opět spletli s bankomatem a zásobovacím centrem. Toto místo je ale určeno slušným lidem k tomu, aby si zpříjemnili pobyt v lese. Někteří jedinci stále nechápou, že to, co si odnesli, musíme znovu pořídit a dotovat ze svého. Že někdo něco vypije nebo sní a nemá na zaplacení, se dá ještě pochopit, ale odnést si zásoby pro ostatní, vybrat pokladničku i se zámkem a nechat po sobě chlívek je už příliš! Může se stát, že zde jednou zůstane pouze prázdné místo,“ vyjádřil se provozovatel baru Tomáš Bábek, který po poslední události uvažuje o tom, že svůj soukromý pozemek nechá hlídat kamerami, které zde s ohledem na návštěvníky původně montovat nechtěl.

Po zveřejnění události na sociálních sítích se mezi lidmi objevilo hned několik nabídek pomoci. I díky nim se provoz lesního baru opět podařilo obnovit. „Přinesli jsme přímo na bar něco málo na podporu. Bylo by nám moc líto, kdyby tohle úžasné místo zaniklo. Užili jsme si tady přitom úžasnou atmosféru i plno lidí,“ vyjádřila se například Věra H.