V pořadí již osmé jednání Zastupitelstva statutárního města Prostějova během tohoto volebního období bylo zahájeno v úterý 21. listopadu úderem desáté hodiny dopolední. Snad vůbec poprvé se jednání zúčastnilo všech pětatřicet zastupitelů, primátor František Jura neobdržel jedinou omluvenku.

Úterní jednání prostějovského zastupitelstva mělo až na dvě výjimky rychlý spád. Trvalo pět hodin, přičemž z tohoto času si komunální politici užili hodinové přestávky na oběd. Přestože samotný program jednání obsahoval na tři desítky bodů, nejvíce času strávili zastupitelé diskuzemi o budoucnosti odpadového hospodářství v Prostějově. Hlavně co se týká likvidace odpadu po roce 2030, kdy vejde v platnost zákon o zákazu skládkování odpadu. Kromě toho zastupitelé schválili i navýšení ročního poplatku za svoz a likvidaci odpadu pro jednotlivé občany Prostějova, který se zvyšuje z dosavadních 792 korun na 864 koruny. Právě na toto téma se očekávaly největší diskuze. Opak byl ale pravdou. „Nikdo se nehlásí, diskuzi končím,“ oznámil primátor František Jura k překvapení mnohých po ohlášení tohoto bodu programu.

Jinak úterní zasedání nejvyššího politického vedení města nepřineslo žádnou přelomovou novinku. Do konce roku čeká zastupitele ještě jedno jednání, na kterém se bude schvalovat rozpočet města na rok 2024. To se uskuteční v úterý 12. prosince.

 

Podrobné zpravodajství z 8. jednání zastupitelstva Statutárního města Prostějov najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 27. listopadu