Vzpomínáte? Tato zpráva se zhruba před rokem rychle rozšířila po Pivíně i okolí. V pondělí 31. října večer došlo v centru obce k sexuálnímu napadení. Nadržený muž v kapuci si v parčíku u místního kostela počkal na dvacetiletou ženu a začal ji zezadu osahávat. Vyděšená dívka na podobné hrátky s „cizákem“ ovšem pochopitelně neměla ani pomyšlení. Naštěstí muž následně z místa utekl prolukou mezi domy, načež policie po něm okamžitě pátrala. S odstupem času Večerník zajímalo, s jakým výsledkem.

 

Ani chladné podzimní počasí posledního říjnového večera neodradilo před rokem sexuálního loudila. Ten v Pivíně napadl mladou ženu v parčíku v blízkosti zdejšího kostela i školy. Informace o možném znásilnění doputovaly až do naší redakce. „Četla jsem to na facebooku obce. Vedení Pivína vyzvalo ženy, aby byly opatrné. Zároveň poprosilo rodiče o dozor nad dětmi,“ popsala tehdy jedna ze čtenářek.

Policisté celou záležitost řešili jako přestupek proti občanskému soužití. „Případ byl odložen, nebyly zjištěny skutečnosti odůvodňující podezření, že jej spáchala určitá osoba,“ reagovala aktuálně na dotaz Večerníku Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.