Letos se už podruhé ke svému jednání sejdou prostějovští konšelé. Schůze Rady statutárního města Prostějova se uskuteční v úterý 30. ledna, o den později by se měla uskutečnit tradiční tisková konference. Radní budou kromě jiného schvalovat rozpočtová opatření ke stavebním investicím, různá opatření ve školství či pronájem nemovitostí.

 

„Hned v úvodu se budeme zabývat možným členstvím města ve Sdružení vydavatelů radničních zpravodajů, schválením darovací smlouvy dětskému domovu či odměnami pro dárce krve. Následovat bude schvalování rozpočtových opatření, například na údržbu zeleně na Sídlišti Svornosti ve Vrahovicích, na modernizaci vzduchotechniky v Národním domě či na pořízení studie krajinného prvku v Ječné ulici v Domamyslicích,“ sdělil Večerníku František Jura, primátor Prostějova.

Radní se budou v úterý zabývat i mnohými majetkoprávními záležitostmi. „Půjde také o vyhlašování záměrů pronájmu nebytových prostor na náměstí T. G. Masaryka, v Brněnské ulici, na Pernštýnském náměstí nebo v ulici Jana Zrzavého,“ zmínil také první muž Prostějova František Jura s důležitým dovětkem, že konšelé se budou zabývat i návrhem na změny jednacího řádu rady města.

Ve středu by se měla uskutečnit tisková konference radních, Večerník tak v příštím vydání přinese podrobné zpravodajství z výsledků jednání rady.