Restaurace U Ječmínka v ulici Újezd dlouhodobě patří k nejvýraznějším podnikům ve městě. O to více její hosty šokovala informace o uzavření kuchyně, k němuž došlo hned první den uplynulého týdne. Hygienici totiž na místě zjistili výrazně zanedbaný nepořádek. Provozovatelé se hájili tím, že se jednalo o špatně přístupná místa, která nesouvisela s přípravou stravy. Personál dal vše rychle do pořádku, provoz výčepu nijak omezen nebyl.

 

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce kuchyň uzavřeli po své návštěvě v pondělí 22. ledna. Inspektoři na místě zjistili, že došlo k výraznému zanedbávání úklidu.

„Uzavřena byla pouze část provozovny: prostory pro přípravu a výdej pokrmů, tedy kuchyň, sklad suchých potravina a přípravna surovin. Provozovna jako celek uzavřena nebyla,“ uvedli zástupci SZPI na webu

ww.potravinynapranyri.cz.

Problém spočíval zejména v nečistotách na podlaze a zařízeních, poškozeny byly stěny či obklady. V prostorách byl objeven také trus hlodavců.

Po velkém gruntování a opětovné návštěvě hygieniků byla kuchyně již v úterý opět otevřena. „Ihned jsme uklidili špatně přístupná místa, tady uznáváme pochybení, omlouváme se, už se to nebude opakovat!“ přislíbila za provozovatele Lucie Szoma s tím, že vyfocená místa nesouvisela s výdejem stravy. „Od začátku kontroly nebyla shledána ani jedna výtka vůči uchovávání nebo přípravě potravin! Za kuchyní si stojíme. Děkujeme za pochopení a podporu,“ uzavřela Lucie Szoma.