Zoufalá je nyní pětapadesátiletá žena z Prostějova. Ta rozšířila už tak dlouhou řadu lidí podvedených přes internet. Konkrétně tato žena byla od nejmenované firmy oslovena tím, že získala velkou finanční výhru. Chtělo to jen málo, aby firmě poskytla veškerá data ke svému bankovnímu účtu. Poškozená to bohužel udělala a po pár dnech se pak zhrozila. Z účtu jí zmizely úspory v eurech, v přepočtu 250 tisíc korun!

 

„Zprávu s gratulací k výhře přijala ve své aplikaci Messenger pětapadesátiletá žena z Prostějova. Odesílatelem měla být farmaceutická firma, jejíž produkty žena údajně užívala. Ke zprávě byl přiložen odkaz, který žena otevřela a následně podle přiložených pokynů vyplnila formulář zajišťující zaslání výhry. Žena do kolonek ve formuláři zadala i přístupové údaje ke svému bankovnímu kontu a pak už jen čekala na výhru,“ uvedla Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

Žena z Prostějova čekala, čekala, a když žádná výhra nepřicházela, chtěla se podívat do svého bankovnictví. „Tam se však z jí neznámých důvodů nemohla dostat. Vydala se proto do banky, kde se dozvěděla, že z jejího účtu někdo odčerpal čtvrt milionu korun v eurech,“ prozradila mluvčí krajské policie Miluše Zajícová s tím, že policisté zahájili po neznámém podvodníkovi pátrání. Ovšem naději, že se se svými penězi ještě někdy setká, ženě nedávají.