Tak už na ni došlo! Ještě donedávna jste Romanu Biháriovou mohli vidět, jak prodává kabelky, peněženky či parfémy na různých místech po Prostějově.

S výřečnou ženou jste se mohli setkat třeba před Tescem, Kauflandem či Penny Marketem v Plumlovské ulici. Nyní z ulic města zmizela. A Večerník ví proč!

Pochází z Bruntálu, během uplynulých let se však stihla zapsat do povědomí velkého množství lidí po celém Prostějově. Výmluvná žena se dala do řeči prakticky s každým, kdo šel kolem, až nečekaně často se jí přitom dařilo vymámit z lidí nějaké peníze, které však vracela jen velmi sporadicky. Dle informací Večerníku, které k nám doputovaly hned z několika zdrojů, však na Hromnice musela po zásluze nastoupit do vězení.

S Romanou Biháriovou bydlící v tzv. parlamentu na Šárce se čtenáři Večerníku mohli poprvé setkat loni v dubnu. Tehdy se na nás obrátila dcera osmdesátileté paní, která cikánce půjčila 28 tisíc korun. Několik týdnů po zveřejnění článku se stal malý zázrak a stará paní své peníze dostala zpět. Ne všichni ovšem měli takové štěstí. „Paní Biháriová mi slíbila nějaké oděvy, dala jsem ji tedy 5 000 korun. Ani po roce mi žádné oblečení nedala a ani nevrátila peníze. Dovolat se jí nedalo, doma jsem ji nikdy nezastihla. Po pravdě řečeno už jsem to vzdala a ani nečekám, že někdy své peníze dostanu zpět. Za blbost se prostě platí,“ svěřila se nám jedna z Prostějovanek, jejíž totožnost má redakce k dispozici. Právě ona naznačila, proč musela upovídaná žena nakonec za mříže. „Byla viněna z toho, že prodává falešné značkové zboží. Kromě toho jsem slyšela, že si od jedné ženy žijící v domě s pečovatelskou službou ve Finské ulici půjčila 300 tisíc korun a dosud je nevrátila. Nechápu, jak jí mohl někdo takovou sumu půjčit, i když je mi jasné, že ona to s lidmi fakt uměla. Dokázala neuvěřitelným způsobem hrát na city,“ shrnula žena s tím, že je více než pravděpodobné, že podobným způsobem dokázala obalamutit v Prostějově velké množství důvěřivců. „Když jsem se svým problémem přišla na policii, tak mi řekli, že to není trestný čin, protože pět tisíc je na to málo. A takových případů bylo určitě opravdu hodně,“ uzavřela.