Neobvyklý případ násilného činu řešili minulou středu odpoledne v jedné z prostějovských restaurací strážníci městské policie. Muž a žena, dva totálně opilí hosté, se do sebe pustili opravdu velmi zhurta. Chlápek použil násilí, kdy o pět let mladší ženu mlátil do horní poloviny těla i do obličeje. S napadáním skončil až ve chvíli, kdy se objevili strážníci. Svůj čin vysvětloval opravdu zvláštně...

 

Ve středu v odpoledních hodinách vyjížděli strážníci prověřit oznámení o napadení ženy neznámým mužem v restauraci v centru města. „Strážníci při příjezdu na místo spatřili před restaurací muže, který několikrát udeřil ženu do horní poloviny těla a do hlavy. Jakmile zahlédl blížící se hlídku, tak s napadáním přestal. Jednačtyřicetiletý muž se s šestatřicetiletou ženou nejprve pohádal uvnitř restaurace, následně se začali navzájem postrkovat venku,“ sdělila Večerníku Tereza Greplová z Městské policie Prostějov.

Strážníci už přímo na místě zjistili, proč se muž choval tak agresivně. „Důvod napadení byl ten, že se žena povyšovala nad ostatními, což se muži nelíbilo. Při napadení nedošlo k žádnému zranění. Lékařskou pomoc žena nepožadovala. Oba aktéři potyčky byli ve značně podnapilém stavu. Při provedené orientační dechové zkoušce strážníci u ženy naměřili 2,32 promile a u muže 2,92 promile alkoholu v dechu,“ popsala mluvčí prostějovských strážníků Tereza Greplová s tím, že muž je svým jednáním podezřelý z přestupku proti občanskému soužití. Celou záležitost projedná příslušný správní orgán.