Zajímavý rok čeká hasiče v Brodku u Prostějova. A to hned z několika důvodů. Jednak oslaví výročí založení sboru a druhak chystají novou garáž. Zejména však chtějí podle slov velitele jednotky Marcela Žáka získat velký hasičský přívěs a vybavit ho.

Vše přitom letos začalo nevinně, hasiči se koncem ledna mohli pochlubit novým čerpadlem a hadicemi. „Je to ale jen začátek, jde o vybavení, které jsme nakoupili v souvislosti se stavbou dvounápravového přívěsu. Mělo by v něm být pět čerpadel, také několik hadic, jedna strana bude výklopná a může poskytnout místo k odpočinku,“ prozradil velitel hasičů Marcel Žák s tím, že půjde v okolí o raritu. „Tohle zde nikdo nemá,“ poznamenal spokojeně. „Přívěs nám hodně pomůže při zvládání situací, jako třeba při záplavách, kdy je potřeba odčerpat spoustu sklepů, řešit laguny,“ dodává Žák.

Další akce na sebe přitom nenechají čekat, sbor totiž oslaví 135 let trvání. „Pokud to situace dovolí, chceme uspořádat malou oslavu,“ prozradil Marcel Žák. S kolegy si neodpočine ani po stavební stránce, nový přívěs totiž potřebuje garáž.