Je to jen náhoda? Už podruhé spadl strom na koleje, po nichž projíždí vlak pendlující mezi Prostějovem a Konicí. Spoj všeobecně známý jako „Čunínská střela“ havaroval ve čtvrtek 29. února krátce po 23. hodině. Jako první k nehodě dorazili hasiči z JSDH Hluchov. Trvalo jim to pouhých 10 minut.

 

 Vlak narazil do stromu spadeného na trati u takzvaného „hluchovského mlýna“. Polorozpadlá stavba stojí u rybníka nedaleko mnohem známějšího Běleckého Mlýna. „Ve vlaku tou dobou cestovalo 5 osob. Nehoda se obešla beze zranění, škoda vznikla pouze na vlakové soupravě,“ prozradil nám Jakub Frýbort z JSDH Hluchov. Hasiči z nedaleké obce k nehodě dorazili už deset minut po jejím oznámení. Na místě pomohli s evakuací pasažérů a jejich následným transportem do místa, kde byla zajištěná náhradní autobusová doprava. Po nich přispěchali také profesionálové z Konice, kteří místo zajistili až do příjezdu drážních hasičů a zahájení likvidace spadlého stromu. „Trať byla zablokovaná do ranních hodin,“ uzavřel Jakub Frýbort.

Není bez zajímavosti, že k podobné nehodě na stejné trati došlo v pátek 9. února dopoledne. Od Čunína tehdy hasiči evakuovali 26 cestujících.