K dramatickému okamžiku, který ovšem nakonec dopadl celkem šťastně, došlo minulou středu ráno na přechodu pro chodce před budovou Základní školy Majakovského ve Vrahovicích. Osmiletá školačka vstoupila náhle do silnice, načež žena za volantem Mercedesu už nestačila zareagovat a dívenku srazila.

 

Ve středu 10. dubna po sedmé hodině ranní jela čtyřicátnice v osobním vozidle Mercedes Benz po Vrahovické ulici v Prostějově ve směru od ulice Majakovského. „Při přijíždění k přechodu pro chodce přehlédla osmiletou dívku, která stála z pohledu řidičky po pravé straně. Ve chvíli, kdy byla řidička těsně před přechodem, vstoupila dívka náhle do vozovky. Žena nebyla schopna s ohledem na krátkou vzdálenost dostatečně rychle zareagovat a došlo ke střetu vozidla s nezletilou,“ popsala nehodu Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

Zdravotníci rychlé záchranné služby poskytli dívce první pomoc a převezli ji na dětské oddělení brněnské nemocnice naštěstí se zraněním lehčího rázu. „U řidičky byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Okolnosti nehody jsou nadále v šetření policistů dopravního inspektorátu,“ dodala mluvčí krajské policie Miluše Zajícová.