Sraz majitelů a příznivců lidového vozítka Trabant se během předminulého víkendu neobešel bez menšího incidentu. Přímo v dějišti srazu v kempu Žralok u plumlovské přehrady způsobil řidič vozítka z NDR menší nehodu. Ovšem pod výrazným vlivem alkoholu.

 

„V sobotu 29. června před půl druhou hodinou ranní jsme byli přivoláni do plumlovského autokempu Žralok, kde se měl nacházet řidič vozidla Trabant, který způsobil uvnitř areálu nehodu. Hlídka na místě zjistila, že osmadvacetiletý muž couval s uvedeným vozidlem a přitom narazil do zaparkovaného vozidla Peugeot,“ uvedla Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci. 

Při šetření události byla u řidiče provedena dechová zkouška, která vykázala vysokou hodnotu, a to 3,02 promile alkoholu. „Proto byla provedena ještě jedna zkouška, kdy hladina alkoholu se v tomto případě zastavila na 2,94 promile. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a uvedl, že do půlnoci vypil několik piv a nespecifikovaný počet panáků tvrdého alkoholu. Na peugeotu byla výše způsobené škody odhadnuta na 5 000 korun, na trabantu nebyla doposud stanovena. Událost jsme zaevidovali a policisté z místního oddělení ji prověřují pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala mluvčí krajské policie Miluše Zajícová.