O život pětileté dívenky šlo uplynulou středu vpodvečer ve Vrahovické ulici. Řidič osobního auta při odbočování nezvládl svoji jízdu a po nárazu do zábradlí bylo jeho vozidlo odmrštěno o dalších několik metrů dál. A přímo na malé děvčátko! Co se mu stalo?

 

 „Během podvečera čtyřiadvacátého února jel jednatřicetiletý řidič s osobním vozidlem značky Audi v prostějovské místní části Vrahovice. Při projíždění mírné levotočivé zatáčky, když odbočoval na ulici Vrahovická z ulice Čs. armádního sboru, nezvládl řízení, dostal smyk a narazil vpravo do ocelového zábradlí. Po nárazu bylo auto odhozeno na chodkyni, dítě předškolního věku, a dál pak narazilo do vjezdové brány školy. Dítě bylo na místě ošetřeno zdravotním personálem a sanitkou převezeno na další vyšetření do nemocnice,“ informovala Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Jak dodala, dechová zkouška na alkohol i test na návykové látky byly u řidiče negativní. „Hmotná škoda byla předběžně stanovena na třicet tisíc korun a nehoda je nadále v šetření,“ uzavřela Zajícová.