Útulek Voříšek v Čechách pod Kosířem neřeší pouze péči o opuštěné pejsky, kteří do něj přicházejí v často dosti zbědovaném stavu. Potýká se i s problémy čistě technického rázu, které už jsou jaksi „navíc“.

 

Útulek Voříšek funguje v Čechách pod Kosířem více jak 13 let, ročně se v něm postarají zhruba o 300 opuštěných pejsků. „Jsme velký útulek s kapacitou osmdesáti pejsků a musíme vynaložit velké úsilí, aby naše zařízení, zejména kotce a výběhy, bylo čisté a udržované. Neovlivníme ale, že se naši čtyřnozí obyvatelé vyřádí i na osvětlení, elektroinstalaci, rozvodech, okapech a jiných provozních zařízeních. A za ta léta se to již projevilo,“ osvětlil provozovatel útulku Leopold Dostál.

I proto se v útulku za účelem rekonstrukce elektrorozvodů, okapů a osvětlení rozhodli vypsat veřejnou sbírku. „Lidé nás mohou podpořit prostřednictvím neziskové organizace DONIO nebo příspěvkem na náš transparentní účet 43-7715910237/0100 s variabilním symbolem 111. Všem moc děkujeme za případnou pomoc,“ vzkázal Dostál.