Dva kopce smůly v jednom. Mladému řidiči se na dálnici porouchalo auto, a tak ho kamarád táhl na laně. Tažený Peugeot se však uvolnil a zablokoval dálnici. Osmnáctiletý mladík za volantem nedokázal na situaci patřičně zareagovat a ve zúženém pruhu dálnice se bočně střetl s kamionem.

 

V neděli 2. května po desátého hodině táhl na laně dvacetiletý řidič vozem Volkswagen Passat nepojízdný vůz Peugeot 307 po dálnici D46 ve směru od Vyškova na Prostějov. „V místě svedení dálničního provozu do jedné poloviny dálnice na třiadvacátém kilometru došlo k uvolnění tažného lana. Osmnáctiletý řidič Peugeotu na tuto situaci nezvládl přiměřeně zareagovat a vyjel částečně vlevo, kde se bočně střetl s návěsem protijedoucího kamionu,“ popsal František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje s tím, že ke zranění osob nedošlo a výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 30 000 korun.

Alkohol u všech zúčastněných policisté na místě vyloučili provedenými dechovými zkouškami. „Během šetření okolností a odstraňování vozidel byla dálnice v místě uzavřena. Provoz byl z dálnice odkloněn na exitu 26 Prostějov – sever ve směru na Brno a na exitu 21 Prostějov – jih ve směru na Olomouc. Plně zprůjezdněna byla dálnice zhruba po hodině,“ dodal policejní mluvčí František Kořínek.