Podle všeho za to nemohl, ale určitě si to bude nadosmrti vyčítat. A navíc ten alkohol... Třicetiletý muž si byl v sobotu na prvního máje posedět na pivečku v jednom z občerstvení u Říční ulice ve Vrahovicích. Když pak sedl na kolo a jel domů, na Sídlišti Svornosti se přihodila věc, na kterou nejen on bude chtít co nejdříve zapomenout.

Předminulou sobotu 1. května v 15.30 hodin došlo na Sídlišti Svornosti v Prostějově k dopravní nehodě cyklisty s chodkyní. „Podle dosavadního šetření měla sedmiletá dívka třicetiletému cyklistovi vběhnout přímo do cesty při přebíhání komunikace. Při střetu dívka utrpěla zranění, se kterým byla převezena do prostějovské nemocnice. Ke zranění dalších osob ani ke škodě na majetku nedošlo,“ informoval František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov. Rozsah zranění, které utrpěla sedmiletá holčička, nespecifikoval.

Podle svědků, které oslovil Večerník, neměl cyklista šanci se dívce vyhnout. „Tady po sídlišti běhá mezi bloky hodně dětí a velice často si hrají i na silnici. Tu nehodu jsem přímo neviděl, ale povídá se, že ta holka přebíhala silnici a vůbec se nerozhlédla. Vběhla přímo pod kolo,“ sdělil Večerníku muž bydlící na Sídlišti Svornosti ve Vrahovicích. „Chlapík prý seděl odpoledne tady kousek v občerstvení, měli tam na prvního máje otevřeno okýnko s pivem. Jestli jich vypil pět a pak sedl na kolo, tak je to kaskadér. Zase je ale fakt, že děti tady po sídlišti se pohybují naprosto bez dozoru rodičů, přestože na zdejších komunikacích je poměrně značný provoz,“ míní tentokrát žena, která se ozvala Večerníku.

Policie nezveřejnila hodnotu promile alkoholu, kterou cyklista po srážce s dívenkou nadýchal. „Provedenou dechovou zkouškou policisté u cyklisty zjistili ovlivnění alkoholem. Muž s výsledkem zkoušky souhlasil a přiznal vypití pěti piv téhož dne,“ uvedl policejní mluvčí.

Otázkou je, jak strážci zákona nyní budou celou nehodu posuzovat. „Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění nehody jsou předmětem dalšího šetření. Z porušení dopravních předpisů jsou podezřelí muž i malá dívka,“ zareaoval František Kořínek.