Po dvou týdnech se v úterý 18. května sejdou ke společnému jednání prostějovští radní. Na programu jednání mají přes padesát bodů, z nichž k nejdůležitějším bude patřit schválení závěrečného účtu města za loňský rok stejně jako schválení účetní závěrky. Projednávat se budou také mnohá rozpočtová opatření pro stavební investice a po jednání rady bude známa například i nová ředitelka vrahovické mateřinky.

„Finanční odbor magistrátu pro nás připravil závěrečný ‚sčot‘ městského rozpočtu za rok 2020 včetně všech účetních závěrek, které budeme v úterý schvalovat. Projednávat pak budeme například také účetní závěrky všech příspěvkových organizací města, zabývat se budeme novelou vyhlášky o místním poplatku za užívání veřejného prostranství, finanční pomocí provozovatelům živností ke zmírnění dopadu krizového opatření v souvislosti s covid-19, projednávat budeme také dotaci do oblasti životního prostředí a rozpočtová opatření na stavební investice. Například na protipožární opatření v muzeu, na rekonstrukci kuchyně Národního domu, osvětlení přechodu pro chodce v Kojetínské ulici a mnohá další,“ popsal ve stručnosti primátor Prostějova František Jura.

Radní se budou v úterý zabývat také mnohými majetkoprávními záležitostmi a několik bodů programu se týká školství v Prostějově. „Jmenovat budeme novou ředitelku mateřské školy ve Smetanově ulici ve Vrahovicích, zabývat se budeme oznámením občanů ve věci nesouhlasu s povinným testováním a ochranou dýchacích cest ve školách či úpravou finančního plánu Základní umělecké školy Vladimíra Ambrose,“ vypíchl první náměstek primátora Jiří Pospíšil, který v době pracovní neschopnosti zastupuje náměstka pro školství Jana Krchňavého.

Večerník v příštím vydání přinese konkrétní informace o výsledcích jednání rady města.