Prostě si nedá říct a nedá… Pětadvacetiletý muž ujel ve svém Volkswagenu v Určicích policejní hlídce, která se jej rozhodla zastavit. Měla k tomu pádný důvod, policisté totiž věděli, že mladík má zakázáno usednout za volant. Jemu bylo také jasné, že by kontrola nedopadla vůbec dobře, snažil se proto policistům ujet. Po 600 metrech však havaroval.

„V úterý jedenáctého května po šestnácté hodině se policisté obvodního oddělení Prostějov 2 na základě osobní znalosti pokusili v Určicích zastavit a zkontrolovat Volkswagen Touran a jeho pětadvacetiletého řidiče. Ten dobře věděl, že kontrola pro něj nedopadne dobře. Proto policistům nezastavil, ale naopak se jim pokusil ujet. Po necelých šesti stech metrech však jeho jízda skončila čelním nárazem do sudů s olejem uskladněných před jedním z rodinných domů. Při nehodě došlo k poškození fasády domu a kovové brány. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 30 tisíc korun. Ke zranění osob nedošlo,“ popsal havárii spojenou s újezdem nepolepšitelného řidiče František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

„To, že nepronásledují nevinného, policisté věděli, protože muže znali a vědí, že má pro své dřívější prohřešky uloženo několik zákazů řízení. Provedeným orientačním testem na přítomnost jiných návykových látek však navíc zjistili, že zřejmě řídil pod vlivem pervitinu,“ dodal Kořínek s tím, že pro své jednání je muž nyní podezřelý z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a z několika přestupků.