Nepříjemný zážitek má za sebou řidič osobního vozidla, který před železničním přejezdem v Bedihošti málem přejel opilého pobudu. Ale to nebylo všechno! Po zastavení požadoval opilec po šoférovi peníze, a když mu nebylo vyhověno, uhodil pěstí do auta. Přivolaná policejní hlídka pak podle popisu už věděla, pro koho si má dojít! Šlo totiž o známou „firmu“.

„V úterý 18. května před dvaadvacátou hodinou jsme přijali oznámení o poškození automobilu neznámým mužem v Tovární ulici v Bedihošti. Policistům vyslaným na místo oznamovatel sdělil, že mu u železničního přejezdu vstoupil neznámý zjevně opilý muž do cesty tak, že musel prudce zabrzdit, aby jej nesrazil. Když se neznámého zeptal, co se děje, byl dotázán, zda nemá peníze. Zamítavá odpověď se opilci nelíbila a udeřil pěstí do rámu dveří vozidla,“ informoval František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Chlápek zpitý pod obraz způsobil na autě drobné oděrky s dosud nevyčíslenou škodou. „K fyzickému ani verbálnímu napadení osob nedošlo. Oznamovatel policistům podezřelého muže označil a ti zjistili, že se jedná o jim velice dobře nechvalně známého osmadvacetiletého muže ze sousední vesnice. Provedenou dechovou zkouškou policisté u muže změřili hodnotu 2,53 promile alkoholu v dechu. K důvodům svého jednání se vzhledem ke své podnapilosti nebyl schopen vyjádřit. Stále pouze opakoval, že jde ke své babičce,“ podotkl František Kořínek s tím, že policisté věc šetří pro podezření z přestupku proti majetku a přestupku podle zákona o silničním provozu. Za ty podezřelému hrozí pokuta až do výše 50 000 korun.