Už na začátku tohoto měsíce sdělil Večerníku jednatel Domovní správy Prostějov Vladimír Průša plány, podle kterých provozovatel hodlá otevřít obě prostějovská koupaliště v pátek 28. května. Nyní je však jasné, že tento termín zahájení letní sezóny pro koupáníchtivé návštěvníky platit nebude! A to nejen kvůli nepříliš dobrému počasí...

Přesto ale v krasickém aquaparku i na koupališti ve Vrahovicích probíhají finální přípravy na zahájení sezóny. „Bazény jsou napuštěny, filtrovány a hygieniky byly provedeny odběry. Probíhají poslední úklidové práce, zkouší se technologie,“ popsal Večerníku minulý čtvrtek Vladimír Průša, který zároveň připustil, že provozovatel obou koupališť počítá i s vyhříváním vody v bazénech. Alespoň v úvodu sezóny. „Pokud bude mít vyhřívání smysl a noční teploty nebudou tak nízké, že by ohřátou vodu opět výrazně snížily, tak v aquaparku budeme ohřívat. Ve Vrahovicích je ohřívaný pouze dětský bazének,“ uvedl Průša, jehož se Večerník samozřejmě přeptal, kdy tedy Domovní správa hodlá obě koupaliště otevřít? „Zatím vláda nerozhodla o otevření venkovních bazénů. Údajně by to mělo být k 1. červnu. Jakmile to bude legislativně možné a počasí bude na koupání, tak otevřeme,“ předestřel.

Mezitím prostějovští radní po svém jednání schválili novinku, která od letošního roku zjednoduší mnohým návštěvníkům krasického aquaparku přístup ke vstupenkám. Pro on-line internetový prodej vstupenek v aquaparku poslouží dvě nové čtečky. Nákup bude realizován ze stotisícového účelového nadačního příspěvku z Nadace ČEZ. Přijetí tohoto daru schválilo Zastupitelstvo města Prostějova již loni v listopadu. „Příspěvek bude využit na dvě čtečky vstupenek ve výši dvaasedmdesát tisíc korun. Další práce spojené s internetovým prodejem od dodavatele turniketového systému vyjdou na necelých jedenatřicet tisíc,“ vyčíslil první náměstek prostějovského primátora Jiří Pospíšil s tím, že aktuálně již společnost Domovní správa pořídila předmětné zařízení v celkové hodnotě 119 185 korun. „Věříme, že toto rozšíření služeb občany a návštěvníky aquaparku v Krasicích potěší a odbavení při vstupu bude plynulejší a rychlejší,“ uvedl Pospíšil.