Práce na rekonstrukci první poloviny Vrahovické ulice pokračují podle časového harmonogramu. A stavebním dělníkům už zbývají necelé dva měsíce k tomu, aby část od křižovatky s Tovární ulicí až po kostel v ulici Majakovského „oděli“ do nového hávu. Od druhého prázdninového měsíce má totiž začít druhá etapa rekonstrukčních prací.

„Mohu potvrdit, že práce na rekonstrukci Vrahovické ulici probíhají přesně podle plánu a dělníci postupují při své práci ve směru od kostela po křižovatku Vrahovické a Tovární ulice. Tato první etapa by měla skončit 31. července a hned od 1. srpna bude stavební firma pokračovat druhou etapou. Pro veškerou dopravu tak bude zcela uzavřen úsek Vrahovické ulice, a to od křižovatky s Tovární ulicí až po náměstí Padlých hrdinů. Následující uzavírka podle mého názoru přinese více dopravních komplikací,“ sdělila pro Večerník Alena Rašková (ČSSD), náměstkyně primátora Statutárního města Prostějov.

Současná uzavírka části Vrahovické ulice první dva měsíce nepřinášela skoro žádné dopravní problémy, v uplynulých týdnech ovšem v tomto směru přituhlo. „Každý z nás určitě sleduje, že například Olomoucká ulice je zahlcena dopravou, stejně tak se špatně jezdí v době dopravních špiček i po Průmyslové ulici. Mnohem větší provoz nám hlásí také z Držovic a dalších míst, kudy vedou objízdné trasy. Nemůže ale za to jen Vrahovická ulice, nýbrž i rekonstrukční práce na dálnici, kde je provoz sveden do jednoho pruhu a tvoří se zde často několikakilometrové kolony. A když toto řidiči vidí, sjedou z dálnice u Tesca a raději objedou estakádu přes centrum Prostějova,“ míní náměstkyně, v jejíž gesci je doprava v Prostějově.

O objízdných trasách během druhé etapy rekonstrukce Vrahovické ulice, která začne 1. srpna, bude Večerník s předstihem informovat.