K hrůzostrašné dopravní nehodě došlo minulou středu odpoledne na křižovatce Jezdecké ulice s ulicí Dolní v Prostějově. Řidič nákladního auta při odbočování do Dolní ulice přehlédl cyklistku středního věku, která jela vedle něj. Žena na kole se po střetu s bokem náklaďáku ocitla pod jeho koly, odkud ji těžce zraněnou museli vyprostit hasiči. Mluvčí olomoucké Fakultní nemocnice však Večerníku o dva dny později sdělil, že pacientka je už mimo ohrožení života.

K závažné nehodě došlo ve středu 16. června krátce po třetí hodině odpolední. „Řidič nákladního vozidla jel po Jezdecké ulici a na křižovatce s ulicí Dolní začal odbočovat vpravo. Přitom přehlédl souběžně s ním jedoucí sedmapadesátiletou cyklistku a došlo ke střetu s pravým bokem vozidla. Žena upadla po nárazu na zem a zůstala částečně zaklíněna pod zadním kolem, odkud ji museli vyprostit přivolaní hasiči. Po poskytnutí nezbytné první pomoci převezli záchranáři z místa vážně zraněnou ženu sanitkou do Fakultní nemocnice Olomouc,“ popsala Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie Olomouckého kraje.

Policisté se na místě dali ihned do prověřování všech okolností nehody. Dechové zkoušky vyloučily u obou účastníků požití alkoholu. Na místě byl přítomen soudní znalec z oboru dopravy a pracovník Centra dopravních služeb, který provedl stažení a vyhodnocení tachografického zařízení z nákladního vozidla. Dechové zkoušky vyloučily u obou účastníků požití alkoholu a způsobená hmotná škoda byla vyčíslena na jeden tisíc korun,“ potvrdila Zajícová s tím, že policisté nyní hledají svědky celého neštěstí.

„Žádáme spoluobčany, kteří se v blízkosti místa dopravní nehody pohybovali a mohli by poskytnout informace související s okolnostmi této události, aby nás kontaktovali na lince 158 nebo na přímo na telefon dopravního inspektorátu 974 781 251. Další svědecké výpovědi potřebujeme z důvodu řádného objasnění nehody,“ uvedla mluvčí krajské policie Miluše Zajícová.

O těžce zraněnou cyklistku se řádně postarali lékaři v Olomouci. „Pacientka je hospitalizována na Oddělení intenzivní péče chirurgických oborů Fakultní nemocnice Olomouc. Její stav je stabilizovaný, čekají ji další vyšetření a výkony,“ sdělil Večerníku v pátek odpoledne Adam Fritscher, tiskový mluvčí Fakultní nemocnice v Olomouci.