Možná se podřekli, ale přesto od prostějovských radních vyšlo během jednání zastupitelstva najevo, že obrovský pozemek mezi Komenského a Wolkerovou ulicí, který slouží jako provizorní parkoviště, hodlá město v brzké budoucnosti postoupit někomu jinému, aby na něm postavil parkovací dům. Město na něj nemá peníze, hlavně na jeho provoz.

 

 

Pozemek po zbourané sodovkárně měl být součástí projektu revitalizace jižní části centra Prostějova, na který vedení města nechalo vyhlásit architektonickou soutěž a aktuálně se celá fáze blíží k vytvoření projektu. Hlavní součástí je rekonstrukce Společenského domu, výstavba nové tržnice a také parkovacích ploch. Parkoviště bylo plánováno právě na zmíněném pozemku. Po úterním jednání zastupitelů je jasné, že možnost parkování zde zřejmě bude, ale postará se o to soukromý subjekt!

„Čekáme ještě na studii, která bude finalizovat hmotové rozdělení objektů v celé lokalitě okolo Společenského domu. Její součástí bude i parkovací dům na pozemku po bývalé sodovkárně. Ten je ale pro rozpočet města velice zátěžový, návratnost vynaložených nákladů by trvala snad devadesát let... Proto uvažujeme o tom, a zdůrazňuji, že zatím stále jen uvažujeme, že bychom tento parkovací dům nechali vybudovat cizím kapitálem, tedy nejspíše soukromým investorem. A samozřejmě se závazky, aby sloužil občanům tohoto města. Zatím jde o můj soukromý názor, ale budeme o tom vážně uvažovat,“ uvedl Jiří Rozehnal (ANO 2011), náměstek primátora statutárního města Prostějova.