Tahač s návěsem plným dřeva minulé úterý odpoledne havaroval mezi obcemi Hvozd a Luká. Utrhala se pod ním krajnice a vozidlo se i s nákladem převrátilo na bok do příkopu. A řidič? Kdyby ho nezadrželi hasiči, utekl by! Jak záhy vyšlo najevo, cizinec byl opilý, jak zákon káže, policistům nadýchal bezmála tři promile alkoholu.

„Řidič pod vlivem alkoholu najel s autem vpravo na nezpevněnou krajnici, která pod tíhou vozu povolila a souprava se sesunula do travnatého břehu, kde se převrátila na bok. Nezraněný třiatřicetiletý řidič cizí státní příslušnosti chtěl od nehody odejít, ale zabránili mu v tom hasiči, kteří se na místě nacházeli,“ informovala Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. 

Brzy vyšlo najevo, proč asi chtěl cizinec místo nehody tak rychle opustit. „Jakmile se hlídka dostavila na místo, byl řidič vyzván k dechové zkoušce, která vykázala hodně vysokou hodnotu 2,83 promile alkoholu v dechu. Nezodpovědný řidič se k požití alkoholu před jízdou policistům přiznal, ale nebyl schopen říci, kolik toho vypil. Z místa byl sanitkou převezen na ošetření a v nemocnici zůstal na pozorování do ranních hodin,“ sdělila dále mluvčí krajské policie.

Hmotná škoda byla předběžně stanovena na 530 000 korun. „Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uzavřela Miluše Zajícová.